8 idei de decor pentru o nuntă romantică

7 idei de decor pentru o nunta romantica

Te-ai hotărât la un decor romantic pentru nunta ta, dar nu găsești inspirația necesară pentru a crea conceptul? Îți prezentăm în acest articol 8 idei de decor pentru o nuntă romantică.

Idei de decor romantic

1. Lumini ambientale

Iluminatul arhitectural creează o lumină plăcută și călduroasă. Alături de lumânări, acestea creează atmosfera romantică tipică unui astfel de eveniment.

2. Palete de culori pastelate

Culorile unei nunți romantice sunt în general mai pastelate, feminine, diafane. O astfel de paletă poate fi compusă din culori precum roz pal, lila, galben, alb.

idei decor nuntă romantică8 idei decor nuntă romantică

3. Buchet de mireasă cu flori delicate și parfumate

Buchetele de mireasă pentru o astfel de nuntă sunt foarte gingașe, elegante, în nuanțe deschise, iar forma lor poate fi sauvage sau un rotund relaxat.

4. Aranjamente florale diafane

Aranjamentele de masă respectă de asemenea paleta de culori a evenimentului. Iar ca stil, ele sunt inspirate din natură, în special din grădini. Pot fi suspendate (cercuri agățate din tavan și împodobite cu flori), curgătoare (ori tavane decorate cu flori, ori instalații deasupra mesei decorate cu flori), sau chiar joase, dar combinate cu lumânări (înalte sau plutitoare).

Aranjamente florale nunta IDYLLICOrganizare nunta

5. Ceremonie religioasă în aer liber

Dacă vremea permite, cea mai bună opțiune pentru o nuntă romantică este ceremonia religioasă la locație. Aceasta la rândul ei va fi decorată cu flori precum aranjamente la întâmpinare, petale de flori presărate pe drumul spre altar, buchete de flori prinse de scaune și o arcadă de flori sub care cuplul să se căsătorească.

Ceremonie religioasa SinaiaArcada decorata cu flori Casino Sinaia

6. Prezidiu de nuntă curgător

Prezidiul este aranjamentul de la masa mirilor. De obicei acesta este realizat din aceleași flori și în aceeași cromatică precum restul aranjamentelor florale. Are însă o formă diferită pentru a se diferenția și a ieși în evidență. La o nuntă romantică, se poate crea un prezidiu curgător, cu flori care să „alunece” de pe masă.

Prezidiu nuntaprezidiu nunta romantica

7. Photo corner de tip arcadă

Toți invitații apreciază un loc destinat pozelor decorat în mod deosebit. Pentru o nuntă romantică poți alege drept photo corner o arcadă sau o semi arcadă decorată cu flori.

Photocorner decorat cu floriCeremonie religioasa

Pentru mai multe idei de photo corner poți consulta articolul: Cum să alegi Photo Corner-ul potrivit?

8. Torturi decorate cu flori și modele dantelate

Chiar și tortul poate fi un moment special al nunții tale pe care invitații să și-l aducă aminte de-a lungul anilor. Un tort romantic poate fi decorat cu flori comestibile sau chiar din aranjamentele florale, pentru a păstra coerența design-ului.

tort-nunta romantica

Nunțile romantice sunt emblematice prin culorile pastelate, formele diafane și luminile ca de basm. Locația evenimentului joacă de asemenea un rol important. Astfel de nunți sunt de obicei potrivite în aer liber, în gradini elegante, sau în conacuri, palate, spații cu o atmosferă mai intimă. Totodată, detaliile precum invitațiile, ținutele mirilor, meniurile sau logistica întregesc un eveniment în stil romantic.

Dacă nu colaborezi cu un wedding planner încă, ne poți contacta telefonic sau prin formular pentru a stabili o întâlnire să ne cunoaștem. De asemenea, pentru a te familiariza cu evenimentele organizate de noi, poți consulta portofoliul și board-urile de Pinterest.

martie 22, 2023, Idyllic