8 sfaturi despre bugetul pentru nuntă

Sfaturi pentru bugetul de nunta

Nunta, indiferent de resursele disponibile, poate fi un eveniment foarte costisitor și fiecare cuplu ar trebui să aleagă cu atenție bugetul pe care îl alocă realizării acesteia. Spun “cu atenție” pentru că altfel acesta poate deveni un factor de stres și neînțelegeri între parteneri. Dacă nu știi de unde să începi și cum să planifici bugetul pentru nuntă, îți vin în ajutor cu câteva sfaturi care sper să îți fie utile.

1. O împărțire generală a procentelor în organizarea nunții, ar fi următoarele:
Recepție (locație, mâncare, băuturi, închirieri): 40 – 50 %
Flori și decor: 10 – 15 %
Servicii Foto – Video: 10 %
Ținutele miresei și a mirelui: 5 – 10 %
Muzică: 10 – 15 %
Organizator: 10 %
Diverse (mărturii, transport, etc): 5 – 10 %

2. Sfatul meu: niciodată să nu intri în datorii pentru a plăti o nuntă. Te poți gândi că îi înapoiezi după eveniment, însă poți avea surpriza de a nu recupera investiția și te vei afla apoi în incapacitate de a returna datoria. Consider că poți organiza o petrecere intimă și aștepți pentru marea petrecere până când ai economisit suficient și ai ajuns la un buget mai consistent.

3. Nu cheltui mai mult decât ți-ai planificat pentru un anumit segment decât în cazul în care ai redus din altă parte sau ești foarte convins că poți acoperi acea cheltuială suplimentară.

4. Nu bugeta pentru mai puține persoane decât ai invitat la nuntă. Deși, în general, un procent de 5 – 10% nu va onora invitația, nu poți ști niciodată cum invitații tăi au toți plăcerea de a vă fi alături. E mai bine să îi iei pe toți în calcul atunci când pregătești bugetul pentru nuntă.

5. Dacă aveți inima setată pe un anumit furnizor, florist, sau trupă, interesați-vă încă de la început despre onorariile acestora. Este o etapă preliminară de planificare în care veți avea nevoie, de asemenea, de un număr estimativ de invitați. Informațiile primite vă vor oferi posibilitatea de a estima cât mai precis costul nunții dorite.

6. După ce ați stabilit bugetul total pentru nuntă de care dispuneți, următorul pas este stabilirea priorităților. Poate că prioritatea voastră este un decor de poveste, o locație uluitoare, sau muzică live deosebită. Odată ce puteți stabili care este prioritatea voastră, puteți determina segmentul către care se vor duce mai mulți bani. Poate veți avea păreri diferite, de aceea este important să comunicați și, în final, ambii parteneri să agreeze această prioritate.

7. De multe ori visele tale pot fi mult mai mari decât buzunarul tău și din păcate va trebui să mai reduci din așteptări. Deși întotdeauna este greu să accepți că nu poți avea totul, există multe modalități creative de a economisi bani, care nici nu arată că ai economisit cumva. Așa că nu te concentra pe ce nu poți avea, ci mai bine concentrează-te pe ce poți realiza pentru a te încadra în bugetul pentru nuntă stabilit.

8. Pentru a rămâne în limita bugetului stabilit, trebuie să fii organizat. Urmăriți cheltuielile, notați-le pe o hârtie și țineți întotdeauna evidența atunci când faceți o nouă investiție. Deși poate veți fi tentați de oferta vastă de servicii și produse în acest domeniu, rămâneți cu capul pe umeri și spuneți NU lucrurilor pe care nu vi le permiteți.

Un organizator de evenimente te poate ajuta foarte mult să ai nunta mult visată în bugetul disponibil. El îți va segmenta bugetul în funcție de priorități și va gasi cele mai bune soluții pentru tine. Mai multe informații despre cum îți putem organiza nunta ținând cont de bugetul tău, găsești aici.

Sper ca aceste câteva idei să vă fie de ajutor.
Cu drag,

Milena
decembrie 18, 2014, Idyllic