Care sunt pașii de urmat în organizarea unei nunți?

Organizare botez Narrative

Te-ai logodit, ești în culmea fericirii și abia aștepți să începi planificarea. Dar realizezi… că nu știi de unde să începi. Dacă și tu te confrunți cu această dilemă, acest articol ar trebuie să-ți ofere un răspuns la întrebarea „care sunt pașii de urmat în organizarea unei nunți?”.

Am nevoie de un organizator de evenimente?

Organizarea nunții poate fi un proces stresant. Iar nunta ta trebuie să fie un moment de bucurie, nu o sursă de griji. De aceea poate fi o idee bună să angajezi un organizator de evenimente care să se asigure că ziua ta specială iese așa cum îți dorești. Motivele principale pentru care ar trebui să colaborezi cu un astfel de specialist sunt următoarele:
– te ajută să respecți bugetul setat
– economisești timp
– reduce stresul asociat planificării
– cunoaște deja furnizori și ți-i poate recomanda pe cei mai buni
– experiența sa ajută la gestionarea problemelor ce pot apărea pe parcurs.

Dacă vrei să afli mai multe despre motivele pentru care ar trebui să angajezi un organizator de evenimente, poți consulta articolul: 6 motive pentru care să apelezi la un Organizator Evenimente

Care sunt pașii de urmat în organizarea unei nunți?Pașii de urmat în organizarea unei nunți

Care sunt pașii ce trebuie urmați în organizarea unei nunți?

Fie că apelezi la un organizator de evenimente, sau că te ocupi singur de planificare, este important să cunoști etapele:

1. Stabilirea bugetului
E important să stabilești de la început care este bugetul în care să te încadrezi și să-l distribui cât mai înțelept pentru recepție, flori și decor, servicii foto-video, ținute, muzică și diverse costuri mai mici.

Pentru sfaturi legate de buget poți consulta articolul: 8 sfaturi despre bugetul pentru nuntă

2. Setarea priorităților
Atunci când planifici o nuntă vor exista și unele compromisuri. Indiferent că acestea țin de buget, modul în care tu și partenerul tău vă îmbinați preferințele sau cerințele unor invitați, e important să stabilești de la început care sunt prioritățile. Altfel spus, care sunt aspectele la care nu poți renunța și care sunt cele mai puțin importante, unde mai poți negocia.

3. Setarea datei


Primul pas în organizarea efectivă a evenimentului este să setezi data. Înainte de a căuta o locație sau a contacta furnizorii, trebuie să știi pentru ce dată verifici disponibilitatea acestora.

4. Stabilirea stilului
De asemenea, este bine să te gândești și cum îți dorești să arate decorul nunții tale înainte de a stabili locația. Totuși, stilul va fi influențat și de bugetul pe care l-ai ales.

organizarea unei nunțipașii de urmat în organizare

Pentru mai multă inspirație poți verifica și portofoliul nostru și board-urile de Pinterest.

5. Lista de invitați
Un ultim pas înainte de a alege locația, este să întocmești lista de invitați. Este important să știi capacitatea de care ai nevoie în spațiul evenimentului.

6. Găsirea locației
Acum că ai stabilit detaliile necesare, poți căuta locația. În primul rând, trebuie să hotărăști dacă îți dorești să organizezi nunta în orașul tău, în afara sa sau chiar în altă țară. Apoi, în funcție de sezonul în care ai setat data, dacă evenimentul va avea loc afară sau înăuntru. În final, luând în considerare și stilul, bugetul și capacitatea necesară, poți alege spațiul zilei tale speciale.

7. Trimiterea invitațiilor


Invitațiile oficiale pot fi trimise cu 2-3 luni înainte de eveniment, însă recomandăm să-ți anunți invitații mai întâi telefonic sau printr-un save the date odată ce cunoști data și locația.

pașii de urmat în organizarea unui evenimentetapele organizarii unei nunti

8. Contactarea furnizorilor
Partea cea mai extensivă a organizării e reprezentată de contactarea furnizorilor. Aici intră toate părțile în care ai distribuit bugetul: mâncare, băuturi, flori, logistică, servicii foto-video, muzică, transport etc.

9. Achiziționarea rochiei de mireasă și a costumului de mire
În alegerea ținutelor trebuie să ții mereu cont că ar mai putea fi necesare ajustări ale rochiei sau costumului. De aceea e bine să le alegi cu mai mult timp înainte.

10. Stabilirea detaliilor de transport și cazare (dacă e cazul)
În funcție de locația pe care o alegi, unii invitați care nu locuiesc în același oraș ar putea avea nevoie de de transport și cazare.

Nunta Casino Sinaia Aranjamente florale Sala Oglinzilor

11. Stabilirea aspectelor legale
În final, nu uita de aspectele legale precum certificatul de căsătorie.

Organizarea unei nunți nu este un proces ușor, dar este cu siguranță unul frumos. Bineînțeles, cel mai important moment este ziua nunții, însă și drumul până acolo este presărat cu amintiri neprețuite și zâmbete alături de persoana cu care alegi să-ți petreci restul vieții. Iar cel mai bine te poți bucura de organizare atunci când ai un specialist alături de tine. Pentru a afla mai multe detalii sau a primi o ofertă personalizată ne poți contacta prin formular.

martie 8, 2023, Idyllic