Ce faci dacă ai programată nunta în timpul crizei generate de pandemia de Coronavirus?

Este momentul în care trebuie să fim responsabili cu viețile noastre, dar mai ales să ne protejăm părinții și bunicii, cei mai vizați de îmbolnăvire în această perioadă. Autoritățile au anunțat public câteva soluții de precauție, care trebuie să fie luate în considerare de către fiecare persoană în parte, ca să se protejeze pe sine și pe cei din jur. Aceste măsuri, dar mai ales rapiditatea transmiterii Coronavirus-ului, au alarmat cu siguranță multe cupluri ce au plănuit un eveniment in următoarea perioadă. Fie că este vorba despre nuntă sau botez, mulți dintre voi ați plănuit cu atenție acest eveniment de mult timp, iar acum vă aflați în incertitudinea realizării lui din cauza pandemiei Coronavirus-ului care ne perturbă deja semnificativ viața de zi cu zi.

Am fost deja întrebată de către mai mulți clienți ai noștri cum le sugerez să procedeze. Mulți dintre ei nu locuiesc în România și un procent considerabil din numărul de invitați presupune oameni sosiți din alte țări. Teama de a călători în această perioadă afectează în mod direct participarea celor dragi la eveniment, iar evenimentul fericit din viața unui cuplu ajunge să fie motiv de stres și panică. Ce este de făcut în acest caz? Sunt convinsă ca sunt multe persoane care se află într-o astfel de situație și de aceea m-am gândit să scriu acest articol. Iată câțiva pași de urmat:

Pentru început, poate fi înțelept să luați în considerare planificarea întâlnirilor virtuale cu event planner-ul vostru, în cazul în care ați apelat la serviciile unuia dintre ei, în așa fel încât să evitați călătoritul, spațiile publice, și contactul apropiat cu persoanele. Se spune că acest Coronavirus nu rezistă în condiții de căldură, astfel, ca măsură preventivă ar fi bine să luați în considerare amânarea nunții pentru o altă dată în timpul verii sau undeva în toamnă. Amânarea nunții poate ameliora o parte din stresul incredibil cauzat de organizarea evenimentului în timpul pandemiei. Desigur, replanificarea unei nunți de amploare, cu mulți furnizori implicați și cu invitați ce sosesc din toate colțurile lumii, poate fi destul de anevoioasă. Primul pas este să vorbiți cu locația și să verificați ce date mai au disponibile. După aceea alegeți două-trei variante de date convenabile pentru voi și familiile voastre, inclusiv nașii, pentru ca mai apoi să le discutați cu toți furnizorii contractați și să vedeți flexibilitatea și disponibilitatea lor. Pentru a nu pierde avansurile date este important să găsiți o dată favorabilă pentru toate părțile implicate.

Pentru o tranziție mai ușoară către o nouă dată și un impact financiar cât mai mic, încercați să mențineți lista de furnizori intactă. Acest lucru poate însemna să fiți flexibili cu ziua aleasă. Dacă înainte vă doreați ca nunta voastră să aibă loc doar într-o zi de sâmbătă, atunci poate ar trebui să deveniți puțin mai flexibili și să luați în considerare o zi de vineri sau duminică, o zi care să fie favorabilă pentru toți furnizorii. Această schimbare sunt convinsă că va fi îmbrățișată cu plăcere de către toți oaspeții voștri care știu prin ce momente dificile treceți în această perioadă și, indiferent de ziua aleasă, își vor dori să celebreze alături de voi.

Dacă ați luat decizia de a muta data nunții, puneți-vă în temă invitații. Cu cât faceți asta mai devreme, cu atât mai bine pentru oaspeții voștri. Le arătați că vă pasă de ei și le puteți spune cât de importantă este participarea fiecăruia dintre ei. Dacă nu aveți încă o dată aleasă, nu-i nimic, le comunicați doar decizia voastră de a muta nunta și le spuneți că reveniți cât de curând cu noua zi aleasă.

Este posibil ca mulți dintre voi ce vă veți afla în situația replanificării nunții, să ajungeți să faceți la un moment dat un compromis. Cineva care a visat la o nuntă în luna martie sau aprilie, cu toată natura revenită la viață, cu temperaturi ridicate, cu bujori si lalele pe masă, să ajungă să organizeze nunta in octombrie sau noiembrie, cu un decor tomnatic, pentru că doar atunci vor găsi disponibilitatea tuturor furnizorilor deja contractați. Dar, haideți să privim partea bună a lucrurilor. Mai bine să vă puteți bucura pe deplin de evenimentul vostru cu toți cei dragi alături și sănătoși, decât să aveți la nuntă doar o parte dintre cei dragi și să fiți îngrijorați de posibilitatea apariției Coronavirus-ului printre invitați.

După ce ați luat această decizie, încercați să acceptați și să nu priviți înapoi supărați. Îmbrățișați schimbarea cu seninătate și nu lăsați să fie ca un nor negru asupra experienței voastre de nuntă.

Dacă totuși veți organiza un eveniment imediat după terminarea interdicției date de către Guvern, fie el cât de mic, vă sfătuiesc să luați în considerare anumiți pași responsabili pentru a crește standardele de igienă. Curățarea fiecărei suprafețe trebuie să fie luată foarte în serios, din moment ce orice nuntă/ botez/ aniversare include grupuri de persoane, care sunt adunate toate la un loc, într-un spațiu închis. Ar trebui luată în considerare o distanță mai mare la mese între invitați și redus cât mai mult contactul fizic între aceștia. De asemenea, servirea mâncării sub forma unui bufet nu este o opțiune în această perioadă, ci mâncarea ar trebui servită pe farfurii separate și individuale, tip a la carte.

Pentru cei ce aveți nunta în perioada de vară, vă recomand să nu luați decizii pripite. Un aspect important este să fiți informați din surse oficiale despre răspândirea și evoluția Coronavirus-ului (COVID-19) pentru a putea lua cele mai bune decizii privind desfășurarea evenimentului vostru. Probabil vom rămâne cu toții marcați după această perioadă și vom ajunge să ne spălăm frenetic pe mâini la fiecare 10 minute, dar, cum spuneam mai sus, putem lua tot felul de măsuri de siguranță și igienă astfel încât toată lumea să se simtă confortabil la eveniment.

Va sfătuiesc să rămâneți calmi, fără stres, și cu o minte deschisă către evenimentele ce vor urma. Întodeauna „după furtună vine vreme bună”. Gândiți-vă cu câtă bucurie, ușurare și recunștință vă veți bucura de nuntă și de cei dragi alături după această perioadă de încercări și izolare.

Eu aștept cu nerăbdare să organizăm nunțile idilice din acest an, chiar dacă sezonul va fi unul mai întârziat.

Cu drag,
Milena

martie 14, 2014, Idyllic